Passende software betekent efficiënter werken

Maatwerk Software


Wij bespreken graag de mogelijkheden van maatwerk software met u. Onze kennis van administratieve bedrijfsprocessen en logistiek, maar ook van technische productieprocessen maakt ons een realistische gesprekspartner.
Wij maken zowel desktop software als webapplicaties voor in de Cloud, klein of groot, eenvoudig of complex. Niets is onmogelijk.
Bij ons is de prijs vast en de werking gegarandeerd. Zonder die twee kan goedkoop wel eens duurkoop worden in softwareland.

Waarom maatwerk?

Veel mensen denken ten onrechte dat maatwerk software altijd duurder is dan standaard software. Maar zij vergeten een aantal argumenten:
 • Bij standaard software moet vaak nog veel geconfigureerd worden. In feite koopt u een bouwpakket. De consultancy uren die u erbij nodig heeft lopen snel op en lang door.
 • Standaard software past nooit precies bij uw werkmethoden en bedrijfsprocessen. U levert dus in op efficiëntie
 • Standaard software legt voorgedefinieerde werkmethoden op. Dit kan uw concurrerende kracht verminderen want uw eigen methoden maken u juist uniek.
 • Vooral voor beginnende bedrijven is de standaard software te uitgebreid, te onoverzichtelijk en is de financiële drmepel te hoog
 • Standaard software is pas goedkoop als er veel klanten zijn. U bent een van de vele en de kans dat de leverancier iets doet aan het probleem waar u tegenaan loopt is klein
 • De koppelingen tussen de diverse applicaties zijn toch vaak maatwerk aanpassingen waardoor afhankelijkheid van maatwerkleveranciers blijft

Wanneer maatwerk:

 • U gebruikt al prima maatwerk maar het is verouderd
 • U gebruikt of zoekt standaard software maar het voldoet niet. Wij verkopen ook standaard software, en weten als geen ander dat het niet altijd bij de behoeften aansluit.
 • U gebruikt standaard software maar het wil niet goed koppelen met uw andere systemen
 • U werkt nu lang genoeg in uw branche om precies te weten hoe het beter kan
 • U wilt (verder) automatiseren maar niet in het keurslijf van standaard software gedwongen worden
 • U bent toeleverancier en wilt zich onderscheiden door software aan te bieden die uw afnemers helpt beter en efficiënter te werken

Onze werkwijze

Wij komen vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. Daarna sturen wij een aanbieding met een vaste prijs en een beschrijving van de scope van de werkzaamheden. Bij een groot project zal dit de informatie-analyse betreffen, omdat daarna pas de omvang van de rest van het project bekend is.
Wij kennen de valkuilen van IT-projecten en weten deze te omzeilen. Het is belangrijk om na een goede analyse de specificaties te bepalen en kort en krachtig vast te leggen. Uitgangspunt hierbij zijn concrete resultaten voor uw bedrijfsvoering.
Volgens een duidelijke planning en in overzichtelijke stappen bouwen we vervolgens de software, zodat er tijdig kan worden bijgestuurd en u de controle houdt (de Agile best practice methode). Er wordt degelijk getest voordat de software wordt opgeleverd. In overleg bepalen we hoe groot uw rol is in de tesfase. Tenslotte begeleiden we altijd de ingebruikname, zodat deze soepel verloopt en de gebruikers enthousiast blijven over de nieuwe software. Het project is klaar als de resultaten gehaald worden.

Interesse?