Plannen was nog nooit zo makkelijk

Planning software


September 2014 Optimal Software biedt nu ook "Plan". Dit is een programma om de planning te maken en bij te houden voor de beveiligingsbranche. Het houdt rekening met de ingewikkelde CAO voor deze bedrijfstak en neemt daardoor veel werk uit handen. De planning maken was nog nooit zo gemakkelijk.
Meer info >>>

Achterhaal uw incourante voorraad

Rapport Voorraadanalyse


Februari 2014 Om nog beter greep te krijgen op uw voorraad die u beheert met King is dit nieuwe standaardrapport een sprong vooruit. Dit Excel rapport geeft een analyse van de tijd die uw artikelen op voorraad liggen. De duidelijke grafieken laten direct zien hoeveel voorraad eigenlijk al veel te lang ligt. Doorklikken geeft uitgebreide informatie over de artikelen die het betreft. Weer doorklikken op een artikel geeft het overzicht van voorraadmutaties. U kunt dus gelijk aan de slag om uw magazijn op te ruimen.

Koppel systemen aan elkaar

Koppeling met Parcelware


December 2013 Bedrijven die hun systemen koppelen zijn goed bezig. Bedrijven die daarbij de modernste en meest klantvriendelijke systemen koppelen zijn nog beter bezig. Zo maakten wij een koppeling met Parcelware zodat de pakketten automatisch aangemeld worden en dus sneller en zonder fouten kunnen worden verwerkt. Daar is de consument blij mee.
Meer info >>>

Nooit misgrijpen en toch niet teveel voorraad hamsteren

Nieuw standaardrapport Minimumvoorraad


Augustus 2013 We horen vaak van bedrijven die hun voorraad met King beheren dat de automatische bestellingen goed werken, maar dat de trigger hiervoor - de minimumvoorraad - niet altijd goed staat ingesteld. Met ons nieuwe rapport worden de minimumvoorraden berekend op basis van de omzet. De periode die hierbij wordt gebruikt kan in King per artikel worden aangepast. Met een druk op de knop is het resultaat live zichtbaar in dit Excelrapport voor de minimumvoorraad en de voorraadwaarde. Met een tweede knop kunnen de nieuwe minimumvoorraden in King worden gezet. U gaat veel geld besparen met dit rapport.

Onmisbare tool met verbeterde handleiding

XML4King ingrijpend verbeterd


Juli 2013 Dat er weer een nieuwe versie van XML4King uit is is geen nieuws. Maar in deze versie is de langverwachte nieuwe functie opgenomen waarmee verschillende vrije rubrieken tegelijk kunnen worden ingelezen. En dit geldt ook voor selectiecodes, functies, taalcodes enz. Daarmee is gehoor gegeven aan de wensen van onze gebruikers en is dit handige gereedschap een enorme sprong efficiënter geworden.

Oranje boven

Nederland heeft een nieuwe "King"


Mei 2013We hebben alle vertrouwen dat koning Willem-Alexander net zo betrouwbaar blijkt te zijn als de King boekhoudsoftware. Om de feeststemming te verhogen geven wij deze maand 33% korting nu zelfs 40% korting op nieuwe aankopen King èn op uitbreidingen van bestaande licenties. Geldt voor 1 gebruiker en niet voor de opties. Maar toch een goede reden om nu die stap te nemen naar een professioneel systeem voor alle administratie in uw bedrijf.

Dit is een QR-code van een adres

Nieuwe dienst: EAN nummers


April 2013 Elk adres heeft in King ruimte voor een EAN-code. Een EAN code is een uniek nummer waarmee een artikel kan worden geïdentificeerd. Het is meestal ook dit nummer dat wordt gebruikt in een barcode. Bij adressen kan het uw relaties uniek onderscheiden, wat weer handig is bij koppelingen met andere systemen of als u het adres wilt uitlezen uit een barcode. Wij kunnen deze velden voor u vullen in uw administratie met de EAN codes zoals deze ook gebruikt worden door energiebedrijven.

De prijs is geen belemmering meer voor geldbesparende rapportage

King DataDigger afgeprijsd


Februari 2013 De nieuwe versie van King (5.48) gaat samen met een permanente prijsverlaging van enkele opties, waaronder de DataDigger. Deze rechtstreekse toegang tot de database van King gebruiken wij in al onze handige Excel rapportages. De drempel om ook uw specifieke rapportage te automatiseren is met 300 Euro omlaag gegaan.

Maten bijhouden in King

Weer een handig DataDigger rapport


November 2012 In King is het mogelijk om partijen bij te houden. Dat is niet alleen nodig voor producten met een beperkte houdbaarheid of een traceerbaar (batch)nummer, maar kan ook gebruikt worden om verschillende maten bij te houden. In al deze gevallen biedt dit nieuwe rapport een compleet overzicht van de voorraadstatus, uitgesplitst op partijen, wat onmisbaar is bij het bepalen van de benodigde inkoopbestellingen.

Alleen voor Excel is 64-bits Office nuttig

Nieuwe versie XML4King klaar voor de toekomst


Mei 2012 Dat er weer een nieuwe versie van XML4King uitkomt met alle nieuwe import mogelijkheden van de nieuwste versie van King is nauwelijks nieuws. Maar deze versie heeft een paar belangrijke verbeteringen zoals een configuratie openen in het eerste scherm, wat veel lastig zoekwerk kan voorkomen. En het scherm waarop u de velden aangeeft kunt u nu groter maken, zodat het overzichtelijker wordt.
Waar we het meest blij mee zijn kunt u niet zien: XML4King draait nu ook op 64-bits Windows en in 64-bits Office. U hoeft niet te weten of u dat heeft; XML4King detecteert dat automatisch en past zich aan.

Nieuwe versie van King veegt het stof uit uw administratie

Versie 5.46 van King reorganiseert database


April 2012 De nieuwe versie van King (5.46) is al weer even uit en doet het prima. Tot onze verrassing voert deze versie bij het converteren van de oude administratie een volledige reorganisatie uit. Eerder gebeurde dit nog niet.
De volledige reorganisatie houdt in dat "loze ruimte" die in de database is ontstaan door bijvoorbeeld verwijderde records weer wordt vrijgegeven. Een administratie van 4 GB kromp naar 1 GB. Dat zal een flinke snelheidswinst opleveren!

Een must bij King Productie

Nieuw rapport "Recepten"


Maart 2012We voegen weer een rapport toe aan onze reeks standaardrapporten. Het bevat een overzicht van alle recepten die u in King Productie heeft, met "drill down" naar de details. Hierbij ziet u direct of er iets mis is met een recept, wat u normaal in King niet zou opvallen. Het rapport geeft onder meer duidelijk aan als er één of verschillende instellingen voor de componenten niet goed staan.
U ziet of de receptprijs overeenkomt met prijzen van de componenten en tarieven bij elkaar opgeteld. Zo niet, dan kunt u de juiste (automatisch berekende) prijzen met één klik uitvoeren in een bestand dat King kan inlezen. Een must voor wie King Productie modules gebruikt.
Meer info >>>

King als Data Warehouse

Binnenkort: Business Intelligence (BI) met King


Door een partner is gewerkt aan een Business Intelligence syteem gebaseerd op de gegevens in King. Het syteem levert overzichten van Key Performance Indicators zonder vertraging, met drill-down mogelijkheid tot op het laagste niveau.
Het wordt nu geschikt gemaakt om, aangepast aan uw wensen, te kunnen worden uitgerold bij elk bedrijf. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op; we houden graag rekening met uw wensen!

ProFa is onmisbaar voor King Projecten gebruikers

ProFa: uitbreiding voor Projectfacturatie


ProFa is de nieuwe uitbreiding voor King met daarin de functionaliteit op het gebied van Uren en Projecten die u nog miste. Zoals bekend zijn de Uren/Projecten modules van King heel uitgebreid en bruikbaar in vele branches. Toch blijven er in sommige gevallen nog wat wensen onvervuld. Dit is waar ProFa in beeld komt. Wanneer u bijvoorbeeld de projectvoorcalculatie in King gebruikt om offertes te maken, en uw klant bestelt volgens offerte, dan wilt u precies kunnen factureren volgens die projectvoorcalculatie waar u waarschijnlijk veel moeite in heeft gestoken. ProFa gedraagt zich als een deel van King en biedt u deze en daarnaast nog andere handige functionaliteit. Het biedt ook extra rapportage mogelijkheden - hoe kan het ook anders bij ons. Het kan ook altijd worden uitgebreid met uw wensen. Meer over ProFa...

Veel tijd besparen met een koppeling

Branchepakket koppelen met King


Voor een klant hebben wij een koppeling ontwikkeld tussen Carwise en King. Carwise is een branche-specifiek softwarepakket voor autoverhuur en -leasebedrijven. (Meer precies gaat het hier om de modules Rentwise, Leasewise en Accountwise van Carwise ICT.) Alle factuurgegevens inclusief aanbetalingen en waarborg worden geëxporteerd, omgezet naar King formaat door onze oplossing, en ingelezen in King. Urenlang overtypen behoort tot het verleden. Omdat het uitvoerformaat van Carwise het bekende Exact (E-port) formaat is, kan deze toepassing ook voor andere branche-software gebruikt worden die vaak deze uitvoer wel kennen. Meer over deze koppeling...

Geen fouten meer met deze koppeling

EDI koppeling voor King


Moderne handelsbedrijven verbeteren hun concurrentiepositie onder meer door ketendigitalisering. In de communicatie tussen partijen speelt EDI (Electronic Data Interchange) een belangrijke rol. Optimal heeft een systeem ontwikkeld om via EDI te communiceren op basis van de gegevens in King. Bij een van onze klanten worden bijvoorbeeld de ordergegevens in het juiste formaat doorgegeven aan het distributiecentrum waar de verzending plaats vindt. De juiste timing is hierbij van het grootste belang. U spaart zo veel tijd uit en voorkomt vele fouten. Het systeem draait op de achtergrond op de server en regelt alles zonder ernaar om te hoeven kijken. Lees alles over de EDI koppeling...